Tenerife


Myöhemmin Guanchi, joka oli kääntynyt kristinuskoon, teki Achbinicon luolasta patsaalle pyhätön, kunnes 1526 luvulla Don Pedro Fernandez de Lugo antoi käskyn rakentaa kunnollinen pyhä paikka palvontaa varten.

Alkuperäinen basilika rakennettiin 1526, mutta se tuhoutui tulipalossa ja rakennettiin uudestaan 1800-luvulla. 1826 Musta Madonna palasi takaisin mereen, kun tulva-aalto vei sen mukanaan kirkosta. Nykyinen patsas on Fernando Estévezin tekemä kopio alkuperäisestä.

Candelaria

Candelaria sijaitsee 15 kilometriä Santa Cruz de Tenerifen kaupungista ja on sen esikaupunkia. Candelarialla on suuri merkitys katolisille Espanjassa ja latinalaisessa-Amerikassa, kun Candelarian pyhä neitsyt (Virgen de Candelaria) ilmestyi paikkakunnalla. Candelarian pyhä neitsyt on Kanariansaarten suojelupyhimys.

Kirkon vieressä on yhdeksän pronssipatsasta tulivuorikivisten jalustojen päällä. Ne esittävät yhdeksää Guanchi-heimojohtajaa (menceyes) espanjalaisten valloittajien aikaan. Candelarian pyhä neitsyt tunnetaan myös Meidän Lady Candelariana (Nuestra Señora de la Candelaria) ja La Morenitana (Musta Madonna). Katolilaiset pyhiinvaeltajat - ja turistit - juhlivat Candelarian Mustaa Madonnaa vuosittaisilla festivaaleilla. Ne pitävät sisällään perinteisen romería-numeron, joka on uudelleennäytelty kohtaus siitä, kun Guanchit löytävät Mustan Madonnan rannalta.

Candelarian pyhän neitsyen patsaan löysivät kaksi Gunchi-paimenta vuonna 1392. Legendan mukaan, kun toinen paimenista yritti heittää patsasta kivellä, hänen käsivartensa halvaantui. Toinen paimen yritti iskeä puukon patsaaseen, mutta vahingoittikin itseään. Mutta kun he koskettivat patsasta, heidän haavansa paranivat ja liikuntakykynsä palasi. Varmistuneena siitä, että tässä oli yliluonnollista voimaa, Guimar-kylän päällikkö toi patsaan kotiluolaansa kylässä.

Katso videomme Candelarian reissusta »
Teneriffa - La Gomera