Tenerife

Saarten eläimistössä on monia endeemisiä (kotoperäisiä) selkärangattomia ja ainutlaatuisia matelija-, lintu- ja nisäkäslajeja. Teneriffan eläimistöön kuuluu 400 kalalajia, 56 lintulajia, 5 matelijalajia, 13 maanisäkästä ja useita tuhansia selkärangattomia, sekä useita merikilpikonnalajeja, valaita ja delfiinejä.

Flora & Fauna

Saarten tulivuoriperäinen ja suurten korkeuserojen muovaama ympäristö, jossa esiintyy erilaisia mikroilmastoja, on hyvin vaihtelevainen maisemiltaan sekä maantieteellisiltä ja geologisilta ominaisuuksiltaan. On Teiden kansallispuiston laajoja havupuumetsiä ja Teiden tai Malpaís de Güímarin huippujen tulivuorikivimaisemia, ja täysin pystysuoria kalliomuodostumia Acantilados de Los Gigantesilla (suom. Jättiläisten kallioseinämä).

Teneriffan saarella on hyvin merkittävä luonnon monimuotoisuus, huolimatta pienestä maa-alastaan, ja se on seurausta erikoisista ympäristöllisistä olosuhteista. Vuoriston ja saaren eri alueilla on hyvin erilaiset sääolosuhteet ja omanlaiset mikroilmastot voivat vaihdella hyvinkin suuresti.

Näiden luonnollisten mikroilmastojen runsaus on luonut saarelle myös runsaan ja vaihtelevan kasvillisuuden (1400 kasvilajia), joista yli sata on täysin endeemisiä Teneriffalle. Näihin kotoperäisiin lajeihin kuuluvat mm. Teiden neidonkieli (Echium wildpretii), Teiden valkovihma (Spartocytisus supranubius), Teiden orvokki (Viola cheiranthifolia) etc.

Valokuvia: flora & fauna »
Teneriffa - La Gomera