Tietoja minusta

Joskus ihmiset kutsuvat minua itsepäiseksi, mutta ajattelen sen olevan hyvällä tavalla määrätynlaista voimaa, jota meidän suvun naisilla on. Se on tämä suomalainen sisu, joka ei anna periksi ennen kuin työ on tullut tehtyä ja tietäen, että on tehnyt parhaansa.

Asustelen Lounais-Suomessa, jonne tulin vuosia sitten opiskelemaan Turun piirustuskouluun. Valmistuin koulusta 1993 ja työskentelin sen jälkeen itsenäisenä taiteilijana.

Vuonna 1995 Internet ja tietokoneet alkoivat vetää puoleensa ja 1997 hankin oman tietokoneen. Kokemuksen myötä tulivat eteen kaikki multimedian mahdollisuudet ja vuonna 2001 valmistuin media- assistentiksi. Olen päämäärätietoisesti hakeutunut koulutuksen ja tiedon äärelle, sillä lisäkoulutus alalla on jatkuvasti tarpeen. Olen elämäni aikana ollut monenlaisissa työpaikoissa, mm. kirjapainossa, musiikkistudiossa, mainostoimistoissa sekä webalan yrityksissä ja saanut kokemusta ja näkemystä niin digitaalisen kuin painetun median tuottamisesta ja toimittamisesta.

Kuvataiteilijana olen voimakkaasti visualisti ja kykenen toimimaan ja tekemään päätöksiä itsenäisesti, mutta elämä on opettanut toimimaan ihmisten kanssa, harkitsemaan suurempia kokonaisuuksia ja työskentelemään yhteisten päämäärien hyväksi. Kyky omaksua nopasti uusia asioita ja monipuolinen kiinnostus multimediaan on edesauttanut ammatillisessa kehityksessä, silloinkin kun tietojen päivitys ja uudet formaatit vaikuttavat olevan tärkeämpiä kuin itse sisältö.
Anne Jokisaari