Home
Brasilia ja Ceará info    Paikkakunnat     Flora & Fauna    Videoita     Ota yhteyttä      Etusivu     In English
     
      
Sama erikoisuus tekee Jericoacoarasta yhden maailman tuulisimmista paikoista. Tämä luo erinomaiset puitteet purjelautailuun ja liitosurffailuun, ja paikka on yksi Brasilian parhaista tähän tarkoitukseen.

Kylästä voi tehdä myös jeeppiretkiä läheisiin hiekkadyynien väliin jääneisiin järviin, majakalle ja kirkkoon. Kävelyretkellä itään Serrote -kukkuloille voi tutustua läheiseen kallioalueeseen, josta avautuvat upeat näkymät turkoosille merelle, muhkeille rantakallioille ja kaktuksia kasvaville kukkuloille. Siellä voi nähdä Pedra Furadan, Holvikaarikallion, jonka aukosta kesä-heinäkuussa voi todistaa auringonlaskun mereen..

Jokaisena päivänä auringonlaskun aikaan on perinteenä nousta kylän viereiselle Auringonlaskun dyynille, Duna do Por do sol, ja nauttia viilenevästä päivästä ja huikaisevan kauniista maisemasta. Sen jälkeen rannalla on Capoeira-harjoitus (Capoeira on orjuuden ajoilta periytyvä afrikkalainen tanssi-, kulttuuri- ja taistelulaji), ja on mahdollista harrastaa myös muita ranta-aktiviteetteja. On ratsastusta, jalkapalloa, uimista ja voimistelua. Yön laskiessa voi rentoutua tähtitaivaan alla tai hakeutua kylän moninaisiin ravintoloihin, jotka tarjoavat paikallisten herkkujen lisäksi myös makuja maailmalta, sekä musiikki-iltamia forrón tai Bossa Novan siivittäminä ja live-bändin esittäminä. Tanssi-iltojakin on silloin tällöin...

        Jericoacoara

Jericoacoaran rantakylä sijaitsee Koillis-Brasiliassa, Cearán osavaltiossa, lähellä paiväntasaajaa. Jericoacoara on paratiisinomainen rantakylä, jolla vielä 20 vuotta sitten ei ollut juuri yhteyttä "moderniin sivilisaatioon". Kalastajakylässä elettiin ilman sähköä, teitä, sanomalehtiä tai puhelimia, ja vaihtamalla hyödykkeitä ihmiset tulivat hyvin toimeen.

Kuvagalleriat:
Lähikaupunki Camocim

Elämää rannalla
Auringonlaskun Dyyni

Kallioalue
Pousada Capitao Tomaz

Jerin kylä
Retki Jeristä Fortalezaan


Jericoacoaran kartta

Vuonna 1984 Jericoacoarasta tehtiin ympäristösuojelualue, ja 10 vuotta myöhemmin Washington Post Magazine valitsi sen yhdeksi maailman kauneimmista rannoista.

Siitä lähtien pieni kalastajakylä on hitaasti kehittynyt ekoturismin paratiisiksi ja kansallispuisto siitä tuli vuonna 2002. Tänä päivänä kylässä ei ole yleistä sähköä (jokainen rakennus/yhtymä tuottaa sähkön omalla generaattorillaan), ei teitä, ja rakennusmääräykset pitävät rakennusten koon ja lukumäärän minimissä. Vaikeakulkuisuuden vuoksi myös turistimäärät pysyvät rajallisina, joten elämä kylässä on rauhallista.

Jericoacoara on erikoinen maantieteellisen sijaintinsa vuoksi, kun paikkakunnalla on merenrantaa sekä itä- että länsipuolella. Siellä voi nähdä niin mereen laskevan, kuin sieltä nousevan auringon, ja myös kuun laskun ja nousun.

     
  
© Copyright A. Jokisaari