Home
Brasilia ja Ceará info    Paikkakunnat     Flora & Fauna    Videoita     Ota yhteyttä      Etusivu     In English
     
      

Parnaíba on osavaltion kaupankäynnin varasto, vienti tapahtuu pääasiassa pienen Amarracaon sataman kautta, joka sijaitsee 18 kilometrin päässä Rio Iguarassu -joen suulla. Veneet kuljettavat carnaubavahaa, puuvillaa, riisiä, ja tupakkaa n. 480 km yläjuoksulta Florianosta Parnaíban satamaan. Parnaíba-joen suistoalue koostuu n. 80 saarekkeesta, jotka levittäytyvät yli 2700 neliökilometrin alueelle.

Nicolau de Resende, Portugalilainen navigaattori, joka haaksirikkoutui suistoalueelle vuonna 1572, vietti 16 vuotta yrittäen kerätä kadonnutta omaisuuttaan. Hän ei tavaroitaan löytänyt, mutta kirjoitti kirjeen Portugalin kuninkaalle ylistäen "suuren joen kauneutta, ja ympäröivää suistoaluetta, josta muodostui vehreä saaristo aina Atlantin valtamereen asti".

        Parnaíba

Vietimme kaksi yötä Parnaíbassa, kävimme hienolla veneretkellä joella ja suistoalueella, sekä uimme ja otimme aurinkoa retkellä syöden rapuja lounaaksi ja katsellen suiston elämää. Kävimme myös kierroksella kaupungilla ja tutustuimme vanhaan kaupunginosaan, ja artisaaneihin, jotka tekevät monenlaisia taide- ja käsitöitä.

Kuvagalleria:
Parnaíba


Parnaíban kartta

Parnaíba on Piauín osavaltion satamakaupunki, joka sijaitsee Parnaíba-joen oikealla rantatöyräällä, n. 400 km osavaltion pääkaupungista Teresinasta, ja 18 km Atlantin valtamerestä.

Parnaíba sijoittuu kohtaan, jossa itäisin suiston joista/kanavista, Rio Iguarassu, haaroittuu päävirrasta. Kaikkia joen ulostulokanavia mataloittavat vedenalaiset vallit, jotka ovat muodostuneet voimakkaan virran ja Atlantin meren vaikutuksesta. Vain kevyet ja lähellä pintaa kulkevat vesialukset voivat alueella kulkea. Portugalilaisvallan ajoilta kaupungissa on vanhoja hienoja alueita ja hyvin säilyneitä rakennuksia, mm. kaksi kirkkoa ja korkeatasoinen sairaala.

     
  
© Copyright A. Jokisaari