Home
Brasilia ja Ceará info    Paikkakunnat     Flora & Fauna    Videoita     Ota yhteyttä      Etusivu     In English
     
      Sete Cidades
Parque Nacional das Sete Cidades, Seitsemän Kaupungin kansallispuisto, on ihmeellinen ja moninaisia tulkintoja esiin nostanut kansallispuisto, jossa tehdään jatkuvasti arkeologista tutkimusta. Se sijaitsee Piauín osavaltion pohjoispuolella ja on perustettu 1961. Seitsemän kaupunkia muodostavat löysän ryhmittymän "kaupunkeja" erilaisista kivimuodostelmista, jotka ovat syntyneet tuhansien vuosien eroosion myötä.

Kallioseinämissä ja luolissa on kalliomaalauksia, joiden arvioidaan olevan vähintään 3000 vuotta vanhoja (jotkin niistä jopa 7000-14 000 vuotta vanhoja). Maalausten mystiset muodot ja hahmot ovat moniselitteisiä, ja ovat tuoneet tulkintoja foinikialaisten, viikinkien ja jopa maapallon ulkopuolisten olentojen vierailuista. Erikoisissa kivimuodostelmissa, joista kaupungit hahmottaa, voi nähdä torneja, aukioita, katuja ja veistoksia, ja osa on nimetty niiden tunnistettavuuden mukaan: Cabeça de Cachorro (koiran pää), Urso Subindo na Pedra (kalliota kiipeävä karhu), Trés Reis Magos (kolme kuningasta), Arco de Triunfo (voitonkaari), kirjasto, norsu, kilpikonna…

        Ubajara

Ubajara sijaitsee vuoristoalueella, ja siellä on runsaslukuinen eläin- ja kasvilajisto. Ilmasto on lauha ja tihkusateita on usein, ja alueella on jokia ja vesiputouksia (jopa 60 metriä korkeita).

Kuvagalleriat:
Ubajaran kaupunki

Hotellimme
Matkalla Ubajaraan
Ubajaran kansallispuisto

Tippukiviluolat

Sete Cidades

Sokeritehdas
Viçosa do Ceará


Ubajaran kartta

Ubajaran kansallispuisto
Ibiapaban vuoristoisessa maisemassa sijaitsee Ubajaran kansallispuisto. Siellä on esitelty leudon ilmanalan monimuotoinen kasvillisuus kyltein ja kartoin, ja on myös järjestetty paikkoja eläinten tarkkailuun. Kuuluisa nähtävyys on myös tippukiviluola, jossa eri tavoin muodostuneet, riippuvat ja nousevat tippukivimuodostelmat luovat uskomattoman kauniin ja kimaltelevan luolaston kalkkikivestä.

Tippukivimuodostelmien syntyminen on kestänyt tuhansia vuosia, sillä yhden senttimetrin muodostuminen vie kolme vuotta. Käynti luolastoon on puiston puolelta köysivaunulla, ja noin yhdeksän luolaa on kävijöiden tutkittavissa ja osin valaistuna. Vuoren sisään on muotoutunut luolia yli kilometrin syvyydeltä ja vain osa niistä on tutkittu.

Vielailimme myös sokeritehtaassa (Brasilia on yksi maailman suurimmista sokerintuottajista). Kävimme lähikaupungissa Viçosa do Cearássa, jossa meille esiteltiin likööreitä ja hilloja valmistava perheyritys.
     
  
© Copyright A. Jokisaari